შერბეტი ფორთოხალში - 22 ივლისში 2009 - fashion
მთავარი » შერბეტი ფორთოხალში
7:08 PM
შერბეტი ფორთოხალში
შერბეტი ფორთოხალში

*შერბეტი ფორთოხალში

*4 ულუფა:

*1 ჩ/კ შაქრის თხევადი შემცვლელი

*2 ს/კ ლაიმას წვენი

*7 დიდი ზომის ფორთოხალი

*3 წვეთი ფორთოხლის ზეთი

*1 კვერცხის ცილა.


*შაქრის შ

ემცველი ავურიოთ 75 მლ წყალსა და ლაიმას წვენში. ფორთოხალი გარეცხეთ

ცხელ წყალში, გააშრეთ. ამოარჩიეთ 4 ყველაზე ლამაზი ფორთოხალი და

მოაჭერით თავი. ამოაცალეთ რბილობი, კანი არ დააზიანოთ. ფორთოხლის

“ფინჯანი” და “თავსახური” შედევით საყინულეში. რბილობიდან

გამოწურეთ წვენი. 

*დარჩენილი 3 ფორთოხლიდან გამოწურეთ წვენი, წინასწარ გაფრცქვენით 2

მათგანი, 500მლ ფორთოხლის წვენს ჩაამატეთ ცედრა , ფორთოხლის ზეთი

და შაქრის შემცვლელი. 

*კარგად ათქვიფეთ კვერცხის ცილა და დაამატეთ ფორთოხლის სიროფი.

გაყინეთ 3-4 სთ, ხშირად აურიეთ, რომ ყინულის ნატეხები დაანაწევროთ. 

*გადაიღეთ შერბეტი საკონდიტრო ტომსიკაში, ჩაწურეთ ფორთოხლის

“ფინჯანში” და დაახურეთ “თავსახური”. 

*მომზადების დრო: 45 წთ. 1 ულუფა: 70 კკალ. ცილა-2გ. ცხიმი-0,3გ.

ნახშირწყლები-12გ.


კატეგორია: კულინარია | ნანახია: 904

ბლოგის ნიუსები

ÂÂÅÐÕ