შემწვარი იხვი მანდარინით - 5 თებერვალში 2010 - fashion
მთავარი » შემწვარი იხვი მანდარინით
6:03 PM
შემწვარი იხვი მანდარინით
შემწვარი იხვი მანდარინით
მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

2 კგ. გასუფთავებული და შესაწვავად გამზადებული იხვი, 10 ცალი მანდარინი, ½ ლიმონი, 50 გრ. ნუში, 2 სუფრის კოვზი კონიაკი, 2 სუფრის კოვზი თეთრი ღვინის ძმარი, 50 გრ. შაქარი, 30 გრ. ნაღების კარაქი, მარილი, პილპილი.

მომზადების წესი:
ლომონს და 4 ცალ მანდარინს გამოვადინოთ წვენი. იხვს წავუსვათ კარაქი, შევდგათ აირღუმელში და შევწვათ ყველა მხრიდან, სანამ არ მიიღებს ოქროსფერს.

დავნამოთ კონიაკით, დავამატოთ მანდარინის წვენი, მოვაყაროთ მარილი და მოვშუშოთ 45 წუთი. დროდადრო იხვს მოვასხათ სოუსი.

ძმრიან სოუსს დავუმატოთ შაქარი. როცა იხვი მზად იქნება გამოვიღოთ ღუმელიდან და მოვასხათ მინანქარი. მოვაყაროთ დარჩენილი მანდარინი, ნუში და ისევ შევდგათ ღუმელში 15 წუთით.

კატეგორია: კულინარია | ნანახია: 366

ბლოგის ნიუსები

ÂÂÅÐÕ